Jooga

Jooga on lähtöisin Intiasta ja siinä keskitytään kehoon, mieleen ja henkisyyteen. Joogiset harjoitukset luovat paremman yhteyden näiden kolmen välille. Jooga auttaa sinua rentoutumaan, lievittämään stressiä sekä rakentamaan voimaa ja joustavuutta fyysisten asentojen (asanat), hengitysmenetelmien ja meditaation avulla. Kaikki tunnit soveltuvat hyvin myös aloittelijoille eli jos jooga ei ole tuttua, pystyt olemaan mukana näissä harjoituksissa. Matot, vyöt ja blokit löytyvät aseman joogasalista.

JOOGATUNNIT

Hatha & Yin Jooga TO 3.6-29.7 (ei tunteja TO 1.7)

Hatha (lempeä & rentouttava) 17:30-18:45

Teemme yhdessä lempeitä, venyttäviä ja rentouttavia joogaharjoituksia. Joogan terapeuttinen vaikutus hoitaa sinua kokonaisvaltaisesti. Jokainen tunti on hieman erilainen kokonaisuus ja mukana myös hengitysharjoituksia sekä meditatiivisia harjoituksia. Asanat vaihtelevat teeman mukaan eli niitä tehdään seisaalla, istuen sekä makuulla, mukana on taakse- ja eteenpäintaivutuksia, kiertoja sekä lantion avauksia. Tunneilla on alkuhiljentyminen ja loppurentoutus. Perustaso: suositellaan kaikentasoisille joogaajille, myös aloittelijat tervetulleita.

Yin (rauhallinen & palauttava) 19:15-20:30

Tunne elinvoima kehossa ja nauti palauttavasta yinjoogasta. Tässä harjoituksessa hidastat tietoisesti tahtia, siirryt stressaavasta ympäristöstä hiljaisuuden tilaan ja päästät irti suorittamisesta. Yinjoogassa yhdistyy jooga-asennot ja kiinalaisen lääketieteen meridiaanioppi. Asennoissa ollaan useiden minuuttien ajan, jolloin keho lepää ja avautuu kunnolla. Fyysisesti harjoitus menee kehossa syvemmälle (sidekudokset, nivelsiteet, nivelet, luut, fascia), mielen tasolla se antaa sinulle mahdollisuuden pysähtyä ja energiatasolla se stimuloi qin/pranan kiertoa kehossa poistaen mahdollisia tukoksia. Perustaso: suositellaan kaikentasoisille joogaajille, myös aloittelijat tervetulleita.

Opettaja: Kati Torkko, www.katimandala.fi

Hinnat:

– Koko kesä 80€ (hatha tai yin)

– Yksi kk 45€ (hatha tai yin); jos tulee kummallekin tunnille niin silloin 80€

– 6 x 60€ (vapaavalintainen tunti, voimassa 3.6-29.7)

– 1 x 12€ (kertamaksu valitulle tunnille)/Tuurin aseman junamajoituksen yöpyjät 10€.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: kati.torkko@gmail.com

Jooga Flow (päivämäärät tulevat pian)

Flow tunnilla siirrymme asanasta toiseen jatkuvan liikkeen kautta, hengityksen avulla. Harjoitus tasapainottaa energioita kehossa, ja harjoitus tehdään omaa kehoa kuunnellen ja kunnioittaen. Keskitymme voimaan, kestävyyteen ja hengitykseen, ja tunti sopii kaiken tasoisille joogaajille.

Opettaja: Sandra Haukka (englanniksi), www.tuuristation.fi/jooga

Hinnat: 1 x 12€ (kertamaksu valitulle tunnille)/Tuurin aseman junamajoituksen yöpyjät 10€.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: Sandra Haukka, info@tuuristation.fi,


TYÖPAJAT

Elinvoimaa ja energiaa qigong harjoituksista, KE 26.5 klo 18-20

Kahden tunnin aikana teemme muutamia helppoja qigong harjoituksia, jotka avaavat upeasti kehon kanavia ja antavat sinulle uutta elinvoimaa. Keskitymme qigong harjoituksiin, jotka sopivat parhaiten kevääseen ja kesään, jotta harjoitukset tasapainottavat meitä myös vuodenajat huomioiden.

Mukaan voi tulla vaikka ei tietäisi mitään qigong harjoituksista eli liikkeet on helppo oppia. Liikkeet tehdään pääasiassa seisaalla, workshop lopetetaan rentoutukseen. 

Mitä Qigong on?  Siinä käytetään hengitystekniikkaa, lempeitä liikkeitä ja meditaatiota puhdistamaan, vahvistamaan ja voimistamaan elämän energiaa (qi/chi). Qigongin harjoittaminen parantaa terveyttä, lisää elinvoimaa ja rauhoittaa mielen. 

Joogaa vuodenajan mukaan, Kesä, LA 19.6 klo 11-13

Kahden tunnin aikana teemme joogaharjoituksia, jotka auttavat pysymään tasapainossa kesällä, sekä saat ruoka-ja elintapavinkkejä kesäkaudelle sowa rigpa/ayurveda oppien mukaan.

Opettaja: Kati Torkko, www.katimandalayoga.fi

Hinta: 40€ (maksulinkki löytyy Katin sivuilta)

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: kati.torkko@gmail.com

 

TÄYDENKUUN RETRIITTIT, 20-22.8.2021

www.katimandalayoga.fi/retriitti/

Blue Moon, joogaa, hyvinvointia, luovuutta, kristalleja, hemmottelevaa hierontaa, meditaatiota, qigongia, rumpumatkaa, täydenkuun seremoniaa, unelmien manifestointia, yöt maagisen hienossa oriental express junassa, samanmielisten seuraa ja rentoa oloa. Kuka tahtoo mukaan tähän upeaan täydenkuun retriittiin elokuussa?

Retriittiohjaaja: Kati Torkko

Hinta: Osallistumismaksu 449€ (sisältää ohjelman, majoituksen jaetussa huoneessa, ruokailut, workshoptarvikkeet).

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: kati.torkko@gmail.com