Nähtävyydet

Tuurin rautatieasema sijaitsee lähellä monia perheystävällisiä nähtävyyksiä Länsi-Suomessa. Se on kahden tunnin ajomatkan päässä Tampereelta ja 3,5 tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Kun tulet tänne, haistat ensin raittiin ilman, näet sinisen taivaan ja hengität kauniin maaseudun seesteisyyttä. Kun olet ladannut akut, on aika pitää hauskaa. Erämaa alkaa aivan meidän takaoveltamme, valmiina retkeilyyn souteluun tai uimiseen läheisissä järvissä tai vaikka lintujen tarkkailuun Ponnejärven lintutornista.

Tässä on joitain suosittuja nähtävyyksiä alueella.

Kyläkauppa Keskinen on Suomen suurin tavaratalo, joka sijaitsee Tuurin sydämmessä- meidän naapurina. Suurten ostosmahdollisuuksien lisäksi alueella tapahtuu aina jotain. Kyläkaupan kesät ovat maagisia Muumi-maalla, minigolf sekä Tivolin leikkikentällä, joka on ilmainen alle 13-vuotiaille. Etäisyys asemalta: 500 metriä.

Ähtäri Zoo on Suomen toiseksi suurin eläintarha, jossa on yli 60 erilaista lajia, mukaan lukien kaksi pandaa Kiinasta, Hua Bao (Pyry) ja Jin BaoBao (Lumi). Pidä silmäsi auki matkalla sinne, sillä saatat nähdä karhun tai hirven luonnossa sekä eläintarhassa. Muista tarkistaa myös Ähtärijärven maisemat, vaikka pienellä piknik kävelyretkellä hotelli mesikämmenen takana, Etäisyys asemalta: 25 kilometriä.

Tuuri Seikkailupuisto Huikia on köysiseikkailupuisto aikuisille ja lapsille. Valjaat ovat turvallisia lapsille, koska niissä on turvareikäjärjestelmä, jota ei tarvitse avata ja sulkea kiipeämisen aikana. Etäisyys asemalta: 1,4 kilometriä.

Suomenselän Karting Töysä on laadukas kartingrata. Etäisyys asemalta: 5 km.

Kuortanen olympialaisten koulutuskeskus tarjoaa ohjattuja kursseja, urheilukokeita ja urheiluleirejä aikuisille ja lapsille, pelejä, uintia, keilailua ja soutua järvessä. Päivähoito on saatavilla alle 3-vuotiaille lapsille. Siellä on myös uusi urheilupuisto Sports Fun. Tarjolla on yli 30 erilaista laitetta, likuja ja trampoliineia. Etäisyys asemalta: 33 kilometriä.

Kaatialan louhos. Ehkä mieli tekee sukeltamaan. Kuuluisa sukelluspaikka on lyhyen ajomatkan päässä kuortaneella. Etäisyys asemalta: 20 km.

Duudsonit-aktiviteettipuisto Seinäjoella on aktiviteettipuisto, jossa hyppäämällä jättimäisillä trampoliinilla vaahto-altaaseen, parkour-radalle, skootteripuistoon, polkuautoille, pallotykkireiteille, kiipeilyalueelle, köysiliukumäelle ja urheilulle, kuten pitkähyppy, jätti jalkapallo ja amerikkalainen baseball. Etäisyys asemalta: 57 kilometriä.

Härmä Spa tarjoaa vesipelejä, golfia, kylpylä- ja hierontahoitoja, uima-altaan, saunan, musiikkia, ravintoloita ja paljon muuta. Etäisyys asemalta: 93 kilometriä.

PowerPark-huvipuistossa on ulkona sijaitseva kartingrata sekä Euroopan suurin sisätiloissa oleva mikroautorata, Thunderbird-niminen puinen rullaranta, 20 muuta ratsastusta pienemmille lapsille, 60 neliömetrin 5D-näyttö PowerParkin Magnum-teatterissa ja Equine Keskus, jolla on kuusi islantilaista hevosta ratsastaa. Etäisyys asemalta: 102 kilometriä.

Retkeily ja Pyöräily. Hyvä tietolähde retkeilyyn ja pyöräilyyn lähialueella on löytöretkiblogi  ja Visit Alavus.